από το 1856
Όλα ξεκίνησαν εδώ, στην περιοχή του Τυρνάβου το 1856. Το ρακοκάζανο του Νικόλαου Κατσάρου δημιούργησε ένα απόσταγμα με εξαιρετική γεύση και μοναδικό άρωμα. Εκείνη τη στιγμή γεννήθηκε το ΟΥΖΟ.
Η πρωτότυπη συνταγή που δημιούργησε το Ούζο Κατσάρος κρατήθηκε σαν ένα μυστικό οικογενειακό κειμήλιο. Με 14 βότανα και σπόρους, με το κρυστάλλινο νερό του Ολύμπου και το καλά κρυμμένο μυστικό, δημιουργούμε ακόμη και σήμερα το υψηλής ποιότητας Ούζο μας. Το Ούζο Κατσάρος απέκτησε γρήγορα φίλους και ταυτίστηκε με το Ελληνικό ταπεραμέντο και την Ελληνική κουζίνα. Το 1889, την χρονιά της Δ’ Ζάππειας Ολυμπιάδας είναι ήδη ένα αναγνωρισμένο και βραβευμένο ποτό.
Πρωτοπόρος έμπορος της εποχής ο Νικόλαος Κατσάρος φρόντισε το Ούζο να φύγει από τα όρια της χώρας. Η επόμενη γενιά, την εποχή του 1931, βρίσκει το Ούζο Κατσάρος να εξάγεται σε Γάλλια, Αίγυπτο, Αμερική και να διαθέτει καταστήματα λιανικής πώλησης στη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τη Νέα Υόρκη.