Ιστορικό

από το 1856

Όλα ξεκίνησαν εδώ, στην περιοχή του Τυρνάβου το 1856. Το ρακοκάζανο του Νικόλαου Κατσάρου δημιούργησε ένα απόσταγμα με εξαιρετική γεύση και μοναδικό άρωμα. Εκείνη τη στιγμή γεννήθηκε το ΟΥΖΟ.

Η πρωτότυπη συνταγή που δημιούργησε το Ούζο Κατσάρος κρατήθηκε σαν ένα μυστικό οικογενειακό κειμήλιο. Με 14 βότανα και σπόρους, με το κρυστάλλινο νερό του Ολύμπου και το καλά κρυμμένο μυστικό, δημιουργούμε ακόμη και σήμερα το υψηλής ποιότητας Ούζο μας. Το Ούζο Κατσάρος απέκτησε γρήγορα φίλους και ταυτίστηκε με το Ελληνικό ταπεραμέντο και την Ελληνική κουζίνα. Το 1889, την χρονιά της Δ’ Ζάππειας Ολυμπιάδας είναι ήδη ένα αναγνωρισμένο και βραβευμένο ποτό.

Πρωτοπόρος έμπορος της εποχής ο Νικόλαος Κατσάρος φρόντισε το Ούζο να φύγει από τα όρια της χώρας. Η επόμενη γενιά, την εποχή του 1931, βρίσκει το Ούζο Κατσάρος να εξάγεται σε Γάλλια, Αίγυπτο, Αμερική και να διαθέτει καταστήματα λιανικής πώλησης στη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τη Νέα Υόρκη.

katsaros history

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ
Έκ Τυρνάβου τῆς Θεσσαλίας. Άπὸ νεαρᾶς ἡλικίας ἐπεδόθη εἰς τὸ ἐμπόριον οινοπνευματωδῶν ποτῶν. Εἰναι ὁ ἐφευρέτης τοῦ περίφημου οὖζου Τυρνάβου, τὸ ὁποῖον ἀπέκτησε πανελλήνιον καὶ πανευρωπαϊκὴν φήμην διὰ τὴν γευστικότητά του καὶ τὴν ἀρωματώδη γεῦσιν του. Έτιμήθη διὰ πλείστων μεταλλίων καὶ παρασήμων Ευρωπαϊκῶν καὶ Έλληνικῶν ἐκθέσεων.

“Θεσσαλικά Χρονικά”, Έκτακτος Έκδοσις 1935

katsaros apostagmata istoriko

Η ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ κρατά στις πλάτες της μια βαριά ιστορία 160 ετών.

Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση 4 γενεών που εδρεύει στον Τυρναβο. Είναι το  παλιότερο αποστακτήριο ούζου της Ελλάδας και του κόσμου ολόκληρου, αφού εκεί γεννηθηκε το Ούζο, αυτό το εθνικό πλέον προϊόν. Εδώ συνεχίζουμε να αποστάζουμε Ούζο όπως τότε, με την ίδια συνταγή από το 1856.

Οι ιδιόκτητες 6.000m2 εγκαταστάσεις μας είναι εξοπλισμένες με υπερσύγχρονα μέσα που παντρεύουν την παράδοση με την τεχνολογία.

Αποστακτήρια και δεξαμενές  τελευταίας τεχνολογίας, αυτοματοποιημένη γραμμή εμφιάλωσης και παραγωγής με  δυναμικότητα 2.000 φιαλών την ώρα. Όλα φτιαγμένα με πείρα και γνώση με μοναδικό σκοπό την παραγωγή απολύτως υψηλής ποιότητας αποσταγμάτων. Δεν είναι τυχαίες οι διακρίσεις ποιότητας και τα μετάλλια που αποσπούν τα προϊόντα μας σε εκθέσεις και διεθνείς διαγωνισμούς.

Η εδραίωση και η αναγνώρισή μας στην Ελλάδα δεν μας εφησύχασε ποτέ.Η  εξωστρέφεια της επιχείρησης ήταν εμφανής από το 1932 με εξαγωγές στη Γαλλία την Αίγυπτο και την Αμερική. Συνεχίζεται με εξαγωγές σε Αυστραλία, Καναδά, Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία Βέλγιο, Αυστρία, Ελβετία, Ουκρανία, Τσεχία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία, Κύπρο Ιράκ, Ιαπωνία, Σκωτία, Congo, Νότια Κορέα, Χόνγκ Κόνγκ, Κίνα και Ρωσία.

Η παρουσία μας σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό ήταν και είναι κύριο μέλημα μας. Εκθέσεις όπως η FINE FOOD στην Αυστραλία, η SIAL στο Παρίσι, η ANUGA & PROWEIN στη Γερμανία και η PROWINE στην Κίνα, έχουν ανοίξει το δρόμο στα προϊόντα μας για τη διεθνή αγορά.

Είμαστε υπερήφανοι που οι προσπάθειες γενεών δικαιώθηκαν και είμαστε εμείς οι συνεχιστές.

katsaros-apostagmata-xronologio